bruidsfotografiefotoshoot op locatie

Bruidsfotografie op grote hoogte

Gelukkig niet letterlijk, maar gisteren waanden Eva en ik ons even op grote hoogte naast 1 van de beste bruidsfotografen van de wereld. In de top 20 vinden we daar Arno de Bruijn van Trouwdag in Beeld. Van hem mochten wij gisteren een klein kijkje nemen in zijn keuken van de bruidsfotografie. 

 

Als bruidsfotografen vinden wij het ontzettend belangrijk om te leren en te groeien.

Zelfreflectie, ervaring opdoen, maar ook scholing is voor ons een absolute must. Alleen zo kunnen wij ons werk naar een hoger niveau tillen en onze bruidsparen steeds beter bedienen en de kwaliteit leveren die wij zo belangrijk vinden. Tijdens de winter is het bruidsseizoen even in ruste wat maakt dat juist in die periode de meeste workshops in de (bruid)fotografie plaatsvinden.

 
Wij kennen Arno al van aardig wat jaren geleden. We hebben dus van dichtbij kunnen zien hoe hij zijn werk als bruidsfotograaf heeft opgepakt en uitgebouwd. Hierbij hoorde ook het maken van niet altijd even leuke keuzes. Toch heeft ook dat er wel toe geleid dat hij nu een prachtig en bloeiend bedrijf runt. En dat is misschien nog zachtjes uitgedrukt, want tegenwoordig mag hij zich dus tot 1 van de 20 beste trouwfotografen ter wereld noemen. Hoe gaaf is dat! En hoe net zo gaaf is het dan als je juist bij hem een interessante en leerzame workshop kan volgen. Super gaaf en heel gezellig, want tenslotte hebben we ook nog steeds met een echte Brabander te maken.;-)

Gisteren reisden wij dus af naar het prachtige stadje Deventer. Deventer heeft een een geweldig oud centrum en ligt prachtig aan de rivier de IJssel. Deventer heeft verschillende prachtige trouwlocaties met voor ieder wat wils.

De dag begon met een theoretisch deel, waarin Arno ons meenam in zijn groei als bruidsfotograaf. Hij vertelde ons openhartig over zijn manier van aanpak en nam ons mee in zijn benadering naar het bruidspaar toe. Daarnaast voorzag hij ons van bruikbare tips en was er ruim voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.
Natuurlijk bedenk je dan bij thuiskomst of ‘s nachts in je bed nog heel veel meer vragen, maar die zullen we dan maar netjes bewaren voor de volgende Masterclass. Gelukkig staat die volgende maand alweer gepland.

Bruidsfotografie is een passie en heel hard werken

Tijdens het laatste deel van de theorie werd ook een lekkere lunch geserveerd en aansluitend konden de bruidsfotografen aan de slag met de praktijk. Tijdens onze lunch was ook het bruidspaar aangekomen. Super leuk, want het leuke bruidspaar Maikel en Zoë was bij ons al bekend. Vorig jaar waren wij namelijk als bruidsfotografen al aanwezig tijdens hun trouwdag. Vandaag waren zij er dus weer bij, zodat Arno ook in de praktijk kon laten zien op welke manier hij werkt. Bovendien konden de cursisten de opgedane kennis vervolgens in de praktijk brengen.


 

Maar man o man, wat was het gisteren koud!

Het tweede deel van de workshop vond buiten in het oude mooie centrum van Deventer plaats. Liepen wij daar met dikke jassen, snowboots en handschoenen aan, nee, de bruid en bruidegom moesten er echt aan geloven en trotseerden voor ons de ijzige kou. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nou wisten wij natuurlijk allang dat al onze bruidsparen stuk voor stuk toppers zijn, maar voor Maikel en Zoë maken we vandaag een diepe buiging.

Het was super om jullie weer te zien en jullie hebben het echt geweldig gedaan! Gelukkig gingen we nadat we het oude centrum deels hadden bewonderd verder in de prachtige Bergkerk. Hier konden het bruidspaar en de bruidsfotografen even lekker opwarmen. Hier hebben we ook weer prachtige foto’s kunnen maken, mede dankzij het heerlijke zonnetje dat gisteren speciaal voor ons zijn best deed!

Nog veel te veel vragen over, maar ontzettend veel geleerd. En al die nieuwe inzichten en tips gaan wij zeker meenemen in onze toekomstige bruidsreportages.

Als bruidsfotografen van Studio Ikke willen graag al onze medecursisten, second shooter Mark, Jan en Seher, en alle anderen achter de schermen heel erg bedanken!

Special Thanks gaan uit naar ons gezellige en fijne bruidspaar Maikel en Zoë. Ook jullie dank je wel voor jullie geduld op deze heerlijke, maar veel te koude dag! Nogmaals diep respect voor jullie!

En Arno natuurlijk ook special thanks to you! Dankzij jou zijn we heel wat inzichten en tips wijzer en kunnen wij onze klanten nog beter van onze diensten voorzien!


Workshop door: Digidiaal: Cursussen in Fotografie en Beeldbewerking
Docent: Arno de Bruijn
Bruidspaar: Zoë Kas en Maikel Kas
Visagie & Hair: Beauty & Visagie by DANiQ
Bloemen: SolyFlores