fotoshoot op locatie

Fotoshoot of niet?

Wel of geen fotoshoot tijdens de trouwdag?
Regelmatig krijgen wij tijdens ons eerste kennismakingsgesprek deze vraag gesteld.

Natuurlijk is dit voor ieder bruidspaar weer verschillend, maar onze ervaring leert dat een ingeplande fotoshoot toch heel waardevol is. Dit is dan ook een moment, welke tot nu toe in al onze bruidsreportages terugkomt.

Journalistieke bruidsfotografie
Wat op dit moment heel erg aanspreekt bij veel bruidsparen is een fotoreportage in journalistieke stijl. Een reportage in journalistieke stijl betekent eigenlijk vooral dat er momenten gefotografeerd worden. Dat wat zich voor doet op de dag wordt vastgelegd als aandenken aan jullie bijzondere dag. Geen poses aannemen en geen sturing vanuit de fotograaf, maar gewoon genieten van en met elkaar. Erop vertrouwen dat de fotograaf ook die kleine momentjes en dierbare gebeurtenissen op de dag meeneemt in zijn verslag en dat jullie daar dan op jullie mooist op staan.

Vrij vertaald zou dit kunnen betekenen dat jullie geen fotoshoot zouden hoeven inplannen, de fotograaf fotografeert dat wat zich afspeelt op de dag en natuurlijk ontstaan er ook dan mooie momenten van jullie samen die worden vastgelegd om later nog vaak op terug te kijken.

Fotoshoot op locatie

Je zou dus kunnen stellen dat bij een bruiloft in journalistieke stijl niets in pose is gezet en je vooral (be-)leeft. Toch kan een journalistieke stijl heel goed gecombineerd worden met een fotoshoot op een voor jullie fijne en bijzondere locatie. Werd er vroeger nog door de fotograaf bepaald in welke pose jullie het best tot jullie recht kwamen? Bij journalistieke fotografie wordt de fotoshoot gezien als quality time voor het bruidspaar. Het is bovendien een rustpunt voor het bruidspaar. Van de ontspanning op dat moment, het genieten van het bruidspaar van elkaar, daarvan maken wij dan mooie foto’s. En ja, natuurlijk sturen we, daar waar nodig bij, maar het belangrijkste is dat jullie samen genieten en jezelf kunnen zijn. Jullie zullen zien dat ook jullie prachtig en ontspannen op de foto komen te staan!

Ook bij een journalistieke bruiloft is een fotoshoot dus zeker aangeraden. Neem er vooral de tijd voor, want tijdens je bruiloft wil je zeker niet haasten. Denk bovendien goed na over de juiste indeling van de dag en wanneer de fotoshoot hierin het beste past. Ook de keuze voor locaties voor jullie reportage zijn geen onbelangrijke zaken. In onze volgende blogs gaan we hier nog wat dieper op in.

Investeer in tijd en geniet de rest van je leven na. 

We kunnen dus wel stellen dat als je de tijd hebt, wij jullie altijd adviseren te investeren in deze waardevolle tijd voor de fotoshoot. Even op deze mooie dag een moment voor jullie samen om te genieten zonder dat er gasten vragen om aandacht. Genieten en vooral terug kunnen kijken op een prachtige dag met prachtige ongedwongen foto’s.

Toch nog vragen of meteen een kennismakingsgesprek inplannen?

Mail ons vandaag nog dan gaan wij zo snel mogelijk voor jullie aan de slag!