Geen categorie

Trouwfotograaf bij het omkleden of niet?

visagie Wijk bij Duurstede
Visagie die blijft verwonderen

Voor veel bruidsparen is het vanaf het begin al duidelijk dat zij ons er de hele dag bij willen hebben. Toch is er voor een aantal bruidsparen niet altijd helemaal helder vanaf welk moment van de trouwdag de fotograaf er dan precies bij zou moeten zijn.

Een gevoelig punt tijdens de kennismakingsgesprekken kan daarbij het moment zijn waarop de dag net begonnen is en de bruid en de bruidegom zich klaarmaken voor hun mooiste dag. De trouwdag, niet zelden voorafgegaan aan een slapeloze nacht met gezonde zenuwen.

Wallen onder je ogen dus, een gespannen lijf waarbij je het liefst niemand om je heen hebt, of, omdat het wel zo handig is dan toch maar gewoon de mensen die je liefhebt om je heen, maar dan toch zeker geen vreemden, die van dat alles dan ook nog eens foto’s maken?!
Toch adviseren wij als ervaren trouwfotograaf altijd om ook en misschien ook wel juist van dat moment foto’s te maken.

“Dat laatste moment als klein meisje met mama alleen had ik niet willen missen”

De opstart van de dag, jouw laatste dag als vrijgezel. De uitgelaten spanning op ieders gezicht; van je moeder, je zus, je beste vriendin of misschien zelfs jullie dochter. De gewone jij die omgetoverd wordt tot prinses voor 1 dag om diezelfde avond als koningin het bed in te stappen. Vandaag wordt maar weer eens bevestigd: jij bent de droomvrouw, de man van haar dromen. En vandaag mag de hele wereld het weten. Hoe bijzonder is het dan om die opbouw van de dag vastgelegd te hebben. Soms letterlijk van naakte schoonheid naar een prachtige Assepoester en van boxershort naar Batman in zijn strakke pak.

Foto trouwdag bruidsfotografie

Daarnaast is dit vaak een van de weinige momenten van de dag waarop alles nog relaxt verloopt. Je haar en visagie worden onderhanden genomen en mooi gemaakt. Je moeder fluistert nog wat bemoedigende woorden in en je vriendin geeft je nog een extra knuffel. Bij de mannen volgt nog wat stoere praat, krijgt de bruidegom nog wat bemoedigende woorden van zijn beste vriend en wordt er nog een extra kopje koffie gedronken te toosten op het goede leven.

Een goed moment dus ook om zo op de achtergrond de bruidsfotograaf mee te laten draaien en zo op een ongedwongen manier aan elkaar te kunnen wennen. Natuurlijk worden alle foto’s met discretie gemaakt en wordt alles in overleg wel of niet vastgelegd. Daarnaast bepalen jullie natuurlijk zelf welke foto’s wie wel of niet te zien krijgt en welke er wel of niet in het trouwalbum verschijnen. Wat voor jullie wellicht als iets met een gevoel van schaamte lijkt is voor ons als trouwfotograaf vrijwel dagelijkse kost.

“die ochtend hebben we zo gelachen! Ik was zo zenuwachtig dat het maar goed was dat alle mensen van wie ik zoveel hou er ook waren om me op tijd klaar te hebben. Ik had dat voor geen goud willen missen”

Jullie laatste moment als vrijgezel, de gespannen dochter of de anders zo nuchtere grote man nu een zenuwachtige zoon. De intieme momenten tussen jou als kind met je ouders, nog even wat stiekeme gesprekjes met je beste vriendin. De metamorfose , de betovering, het moment voor jullie elkaar gaan zien.

Natuurlijk wil je die momenten vastgelegd hebben voor later, om aan elkaar te laten zien en om nog vaak samen op terug te kijken.